Ανακοίνωση

Ο προβληματισμός και η ανάγκη να αναζητήσουμε προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης που βιώσαμε και βιώνουμε είναι η ουσία της ομάδας μας. Στο πλαίσιο αυτής της άτυπης πρωτοβουλίας, η συμμετοχή μας στον διάλογο επιδιώξαμε να έχει ορισμένα διακριτά χαρακτηριστικά. Πρώτον την ανάδειξη της σημασίας που έχει ένας τέτοιος διάλογος όταν απευθύνεται στην εκπαιδευτική, φοιτητική και μαθητική κοινότητα θεσμικά και δεύτερον την ανάδειξη βασικών ιδεών και κατευθύνσεων που θεωρούμε πως πρέπει να ακουστούν, ανάμεσα βέβαια σε άλλες προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως ο θόρυβος που δημιουργήθηκε περιστράφηκε γύρω από θέματα τα οποία ως επί το πλείστον δεν ήταν ανάμεσα σε αυτά τα οποία επιλέξαμε να θέσουμε στον επίσημο Διάλογο. Και αναλαμβάνουμε και εμείς την ευθύνη που δεν καταστήσαμε σαφή εξαρχής την διάκριση ανάμεσα στα θέματα που προτείνουμε και στα γενικότερα θέματα που επεξεργαζόμαστε. Εκτός των άλλων, δυστυχώς πολλές από αυτές τις ιδέες παρανοήθηκαν ή και διαστρεβλώθηκαν με βαρύγδουπους τίτλους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν κανέναν, όπως για παράδειγμα τα θέματα για το ανοικτό σχολείο, τα ΤΕΙ και το Σύνταγμα, ενώ πολλοί έσπευσαν να μας εντάξουν σε κομματικές νεολαίες, υπουργικά τερτίπια εν κρυπτώ και άλλα πράγματα, εντελώς ανυπόστατα.

Σε κάθε περίπτωση και βασιζόμενοι στους στόχους που είχαμε θέσει εξαρχής, θεωρούμε πως τα όρια της συμμετοχής μας εξαντλήθηκαν και ξεπεράστηκαν κατά πολύ με το, δυσανάλογο για τον χαρακτήρα του εγχειρήματός μας, βάρος που δεχτήκαμε. Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να θέσουμε ένα τέλος στην όποιας μορφής συμμετοχή μας στο Διάλογο και να απέχουμε από την σημερινή συζήτηση. Θεωρούμε πάντως άξιο γενικότερου προβληματισμού τον τρόπο και την κουλτούρα με την οποία γίνεται και αντιμετωπίζεται ένας διάλογος αυτής της μορφής.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν να ακούσουν και να μελετήσουν μια διαφορετική προσπάθεια, όλους όσους εξέφρασαν καλοπροαίρετα την κριτική τους, την οποία και επιδιώκουμε συνεχώς, καθώς και την Επιτροπή Διαλόγου για την τιμή που μας έκανε με το ενδιαφέρον και την πρόσκλησή της.

Εκ μέρους της REN,
Αβραμίδης Κλεάνθης
Αντωνίου Παναγιώτης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s